Ons Verhaal



Wij zijn Hannah Draaisma en Robin van Dijk en samen zijn wij het bedrijf Out of the Bok gestart. Hannah is afgestudeerd als landbouwhuisdierenarts en werkt als rundveedierenarts, Robin is kok en laatstejaars student Logistiek en Economie. Onze geitenboer Adri van Bentum hebben we via veterinair werk van Hannah op zijn bedrijf leren kennen. Hij sprak zijn zorg uit over het lot van de bokjes in Nederland en zo ontstond een ambitieus idee. Nu werken we met elkaar hard aan een goede en duurzame oplossing voor het 'bokjesprobleem'.

In Nederland wordt steeds meer geitenkaas gegeten, dat is ook heel lekker! Om geitenmelk, kaas, yoghurt en meer te kunnen produceren moeten de melkgeiten lammeren krijgen en 50% van deze lammeren zijn bokjes. Deze bokjes kunnen natuurlijk niet opgefokt worden tot melkgeiten en dienen op deze bedrijven geen doel. Op de meeste bedrijven is er dus geen bestemming voor deze bokken en worden zij dus als ‘overschot’ gezien. Dit kunnen wij niet goed begrijpen, want het vlees van een geitenlam van ongeveer een half jaar oud, ook wel chevon genoemd, is uniek en heerlijk van smaak, erg mals en daarbij ook heel goed te bereiden. Om deze reden wordt geiten- en vooral geitenlamsvlees dan ook al lange tijd over de hele wereld veel gegeten, behalve in het westen. Out of the Bok wil Nederland bekend maken met deze lekkernij!